Ανακοινώθηκε ο επεξεργαστής Tegra 4 της NVIDIA

Ανακοινώθηκε ο επεξεργαστής Tegra 4 της NVIDIA
Η πρώτη μεγάλη ανακοίνωση της CES 2013 μας έρχεται από τη NVIDIA. Ήδη γνωρίζαμε πως ο γνωστός κατασκευαστής επεξεργαστών ετοίμαζε το νέο Tegra 4, όμως πλέον είναι γεγονός.Πρόκειται για έναν επεξεργαστή που διαθέτει 72 πυρήνες GPU (Graphics Processing Unit), 4 πυρήνες CPU ARM Cortex A-15 και έναν ακόμα μικρότερων δυνατοτήτων πυρήνα για την εκτέλεση απλών εργασιών ώστε να εξοικονομείται ενέργεια.Υπολογίζεται πως ο Tegra 4 θα είναι κατά 2,6 φορές γρηγορότερος από τον προκάτοχό του ενώ οι GPU πυρήνες θα του δίνουν την απαραίτητη ισχύ ώστε να μπορεί να αναπαράγει υλικό ανάλυσης έως και 4K.Ακόμα ο νέος επεξεργαστής είναι εξοπλισμένος και με την τεχνολογία Computational Photography Architecture, όπως την ονομάζει η ίδια η NVIDIA, που βοηθάει σημαντικά στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται για κάποιες λειτουργίες της κάμερας.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2013/01/fetcher_1117.jpeg?w=1110

Η πρώτη συσκευή που θα χρησιμοποιεί τον Tegra 4 είναι η φορητή, Android παιχνιδοκονσόλα Project SHIELD της NVIDIA που εκτός του πανίσχυρου επεξεργαστή θα διαθέτει οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1280 x 720, ενσωματωμένο χειριστήριο, θύρες HDMI, microUSB, 3,5 mm Audio και microSD και λειτουργικό σύστημα Android Jelly Bean.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2013/01/fetcher_1210.jpeg?w=1110

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC