Ανάλυση: Μικρή η διείσδυση των Android tablets στην αγορά

Ανάλυση: Μικρή η διείσδυση των Android tablets στην αγορά

Μπορεί το Android OS να προηγείται με αρκετή διαφορά έναντι του iOS σε αριθμό πωλήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, ωστόσο, αυτό οφείλεται κυρίως στα smartphones, μιας και η κίνηση των Android tablets δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε η ίδια η Google στην ιστοσελίδα των Android developers.

Συγκεκριμένα, τα Android smartphones με οθόνη 3-5” είναι υπεύθυνα για το 86% της κίνησης του Android OS, ενώ τα tablets (και tabletphones) με οθόνη 5-7” κατέχουν το 6.5% και τα tablets με οθόνη 7-10” το 4.7%. Άξιο σχολιασμού είναι και το γεγονός ότι η έκδοση Android 3.1 Honeycomb, που κυκλοφόρησε για αποκλειστική χρήση σε tablets, χρησιμοποιείται από μόλις 2.1% των συσκευών.

Παρόλα αυτά, πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι η πλειοψηφία των Android tablets που κυκλοφόρησαν με Android Honeycomb έχουν αναβαθμιστεί σε Android 4.0 ICS, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη έκδοση να κατέχει 20.8% της πίτας, μαζί όμως με τα smartphones που τη χρησιμοποιούν. Σε ό,τι αφορά το Android 4.1 Jelly Bean, το οποίο χρησιμοποιείται στο Nexus 7 tablet, το ποσοστό είναι 1.2%.

Δεδομένων των παραπάνω, καταλαβαίνει κανείς ότι τα Android tablets δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να κοντράρουν το iPad, το οποίο κατέχει πάνω από 70% της συνολικής αγοράς των tablets και δεν παρατηρείται καμία μείωση στις πωλήσεις, παρά την πληθώρα συσκευών που προσφέρεται και τις μειώσεις στις τιμές από εταιρείες και παρόχους.

Τέλος, σημαντική ζημιά στα στατιστικά της Google κάνουν τα Kindle tablets της Amazon (22% της αγοράς των ΗΠΑ), καθώς μπορεί να χρησιμοποιούν ειδικά διαμορφωμένη έκδοση του Android OS, ωστόσο, οι κάτοχοι τους αγοράζουν εφαρμογές, ταινίες, μουσική κλπ. από το κατάστημα της Amazon και όχι από το Google Play, μέσα από το οποίο γίνονται οι μετρήσεις.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθεί η αγορά με την κυκλοφορία των νέων tablets από τις Google (Nexus 7 3G), Samsung (Galaxy Note 10.1), Amazon (Kindle Fire HD) και την πιθανή κυκλοφορία του iPad mini.

[AndroidDevelopers]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC