Από πού εμπνεύστηκε η Apple την ονομασία του iPhone;

Από πού εμπνεύστηκε η Apple την ονομασία του iPhone;
 
Η ταινία Lawnmower Man 2: Beyond Cyberspace είναι γνωστή στους περισσότερους σινεφίλ ως μια από τις χειρότερες ταινίες της ιστορίας, βρίσκεται δε στην 72η θέση των 100 χειρότερων ταινιών του IMDB με βαθμολογία 2.3/10.

Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι πως στην ταινία για πρώτη φορά ακούγεται η λέξη «iPhone», η οποία χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια συσκευή που ανοίγει μια σκουληκότρυπα ανάμεσα στον πραγματικό κόσμο και την εικονική πραγματικότητα!

Χαρακτηριστική είναι η ατάκα «φορέστε τα iPhone σας» ενός χαρακτήρα της ταινίας, του John Walker, σε συνομιλία του με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Μάλιστα οι ομοιότητες με το iPhone δεν περιορίζονται στο όνομα της συσκευής. Στο συγκεκριμένο σημείο της ταινίας, ο Walker προσκαλεί τον πρόεδρο σε μια εικονική τελετή για τον εορτασμό ενός υπολογιστικού chip που θα συνδέει όλον τον κόσμο σε ένα ενιαίο δίκτυο. Η σύγκριση με το οικοσύστημα της Apple είναι απλά αναπόφευκτη.

Δεν είναι γνωστό αν η Apple εμπνεύστηκε το όνομα του smartphone της με βάση το όνομα αλλά και της δυνατότητες του μηχανήματος της ταινίας. Το πρώτο iPhone βρισκόταν στο στάδιο της παραγωγής όταν κυκλοφόρησε το Lawnmower Man 2 και ανακοινώθηκε επίσημα μόλις ένα χρόνο αργότερα. Ίσως τελικά να μην πρόκειται απλά για σύμπτωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC