Αποχωρεί ο πρόεδρος της HP Ray Lane

Αποχωρεί ο πρόεδρος της HP Ray Lane
 
Ο πρόεδρος της Hewlett-Packard, Ray Lane αποφάσισε να παραιτηθεί από την προεδρία της εταιρίας. Ο διευθυντής Ralph Whitworth θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου, για όσο διάστημα η εταιρία προσπαθεί να βρει ένα μόνιμο αντικαταστάτη, ενώ ο Lane θα συνεχίσει να είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Lane έχει διατελέσει πρόεδρος στην Oracle ενώ εξακολουθεί να είναι διευθύνων εταίρος στη θρυλική εταιρία επιχειρηματικών κεφαλαίων Kleiner Perkins Caufield & Byers. Η ένταξή του στο διοικητικό συμβούλιο της HP, αρχικά ως μη εκτελεστικού προέδρου, έγινε στα τέλη του 2010, όταν είχε αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου ο Léo Apotheker.

Στη συνέχεια έγινε εκτελεστικός πρόεδρος μετά τις εξελίξεις, το Σεπτέμβριο του 2011, όπου απολύθηκε ο Apotheker και τη θέση του CEO της εταιρίας ανέλαβε η Meg Whitman.

«Μετά τον προβληματισμό σχετικά με την ψηφοφορία των μετόχων τον περασμένο μήνα, έχω αποφασίσει να παραιτηθώ από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου, με στόχο να μειώσω την οποιαδήποτε απόσπαση προσοχής από την τρέχουσα ανάκαμψη της HP», δήλωσε ο Lane.

«Από την πρώτη ημέρα που συμμετείχα στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, λίγο παραπάνω από 2 χρόνια πριν, έχω δεσμευτεί για την εξέλιξη του συμβουλίου, ώστε να διασφαλιστεί η μελλοντική μας ανάκαμψη και επιτυχία.

Είμαι περήφανος για το διοικητικό συμβούλιο που έχουμε χτίσει αλλά και την πρόοδο που έχουμε κάνει στην αποκατάσταση της εταιρίας. Θα συνεχίσω να υπηρετώ την HP ως μέλος του συμβουλίου και θα βοηθήσω να ολοκληρωθεί η δουλειά που ξεκινήσαμε», συνέχισε.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από σχετικό δελτίο τύπου της εταιρίας, που μεταξύ άλλων αναφέρει πως ακόμα δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο John Hammerrgren και ο Kennedy Thompson, θα αποχωρήσουν τον ερχόμενο Μάιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC