Πόσο χρόνο ξοδεύουν όσοι μιλούν στο Skype

Πόσο χρόνο ξοδεύουν όσοι μιλούν στο Skype
 
Το Skype ανακοίνωσε πρόσφατα πως οι χρήστες του ξοδεύουν περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια λεπτά την ημέρα, για να συνδεθούν μεταξύ τους μέσω της πλατφόρμας βίντεο-chat αρκετός χρόνος για να παρακολουθήσει κανείς 16 εκατομμύρια ταινίες ή να ακούσει 50 εκατομμύρια τραγούδια.

Μία επίδοση που όχι απλά αποτελεί ένα μεγάλο ορόσημο για το Skype, αλλά τονίζει και το πόσο πολύ οι άνθρωποι έχουν αγκαλιάσει την επικοινωνία μέσω μίας Voice over IP (VoIP) υπηρεσίας.

«Το ποσοστό αύξησης των λεπτών χρήσης του Skype αγγίζει διψήφια νούμερα, εδώ και αρκετό διάστημα», δηλώνει στο Mashable η αντιπρόεδρος του τμήματος μάρκετινγκ της υπηρεσίας Elisa Steele. «Ο αριθμός των χρηστών κινητής τηλεφωνίας αναπτύσσεται επίσης με πολύ έντονους ρυθμούς, όχι μόνο οι χρήστες από ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και από άλλες συσκευές».

Η είδηση έρχεται περισσότερο από ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της εταιρίας πως το Skype ενώνει τις δυνάμεις του με το Windows Live Messenger. Η αναβάθμιση για το σύστημα των Windows θα ξεκινήσει στις 8 Απριλίου, πριν πραγματοποιηθεί και στις υπόλοιπες πλατφόρμες.

«Ξέρουμε πως πολλοί περισσότεροι χρήστες θα έρθουν από το Messenger, και δεδομένου ότι η εμπειρία Skype παρέχει πολλούς τρόπους να επικοινωνούν, και όχι μόνο μέσω άμεσων μηνυμάτων, πιστεύουμε πως αφού το δοκιμάσουν θα ανακαλύψουν πως έχει πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά», δήλωσε η Steele.

Εκτός από το βίντεο chat και τα άμεσα μηνύματα, το Skype προσφέρει φωνητικές κλήσεις από επιτραπέζιους υπολογιστές προς κινητές συσκευές, καθώς και την κοινή χρήση αρχείων.

«Δύο δισεκατομμύρια λεπτά την ημέρα είναι πάρα πολλά, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο για να δούμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στο μέλλον», πρόσθεσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC