Αποκαλύψεις για τις πωλήσεις συσκευών Samsung και Apple

Αποκαλύψεις για τις πωλήσεις συσκευών Samsung και Apple
 
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στην δίκη της Apple εναντίον της Samsung, αυτή τη φορά διέρρευσαν στοιχεία για τις πωλήσεις που σημείωσαν οι δυο εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δικηγόροι των δυο πλευρών προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τις πληροφορίες αυτές μυστικές, χωρίς όμως να τα καταφέρουν αφού κρίθηκαν αναγκαίες για την δίκη.

Τα οικονομικά στοιχεία των δυο εταιρειών βέβαια δεν έχουν σκοπό να αποδείξουν ποια από τις δυο κυριαρχεί στον χώρο, αλλά θα χρησιμεύσουν στην περίπτωση που ο δικαστής διαπιστώσει παραβάσεις από μια εκ των αντιδίκων εταιρειών. Σε τέτοια περίπτωση θα χρησιμοποιήσει τους αριθμούς των πωλήσεων τα κέρδη αυτά ώστε να προσδιορίσει τις ανάλογες αποζημιώσεις.

Τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο δικαστήριο την προηγούμενη εβδομάδα από τους δικηγόρους της Samsung αποκαλύπτουν πως από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η εταιρεία πούλησε 21.25 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα και αποκόμισε κέρδη 7.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πέρα από τα τηλέφωνα η Samsung την ίδια περίοδο πούλησε συνολικά 1.4 εκατομμύρια Galaxy Tab και Galaxy tab 10.1, τα οποία της απέφεραν κέρδη 644 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ως ξεχωριστές συσκευές, καλύτερες πωλήσεις σημείωησε το Galaxy Prevail με 2.25 εκατομμύρια κομμάτια, το Epic 4G με 1.89 εκατομμύρια και το Epic 4G Touch, παραλλαγή του Galaxy S2 με 1.67 εκατομμύρια κομμάτια. Όσον αφορά το Galaxy S2 και τις παραλλαγές του, η εταιρεία συνολικά πούλησε 4.1 εκατομμύρια κομμάτια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα αντίστοιχα δεδομένα της Apple καλύπτουν μεγαλύτερη χρονική περίοδο, από το 2007 μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Συνολικά η εταιρεία έχει πουλήσει 85 εκατομμύρια iPhone και 46 εκατομμύρια iPod Touch στις ΗΠΑ, με κέρδος 50 και 10.3 δισεκατομμύρια αντίστοιχα. Στα tablet η Αμερικάνικη εταιρεία από το 2010 έχει πουλήσει 34 εκατομμύρια iPad με κέρδος 19 δισεκατομμύρια.

Οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν σε αποστολές συσκευών στα καταστήματα και παρόχους και όχι στις πωλήσεις σε ιδιώτες, πράγμα που σημαίνει πως ο αριθμός συσκευών που κατέληξαν σε χέρια καταναλωτών μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ελάχιστα μικρότερος.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_97.png?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_101.png?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC