Αποσύρθηκε από το Amazon παζλ με τους φούρνους του Νταχάου

Αποσύρθηκε από το Amazon παζλ με τους φούρνους του Νταχάου
 
Ένα παζλ με τους φούρνους του κρεματορίου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου αφαίρεσε το Αmazon από το μεγαλύτερο κατάστημα Διαδικτυακών του πωλήσεων, μετά από έντονες διαμαρτυρίες.

Τα 252 κομμάτια του παζλ σχημάτιζαν τη φωτογραφία δύο φούρνων του ενός από τα δύο κρεματόρια του Νταχάου, στη Βαυαρία, όπου καίγονταν τα σώματα των κρατουμένων κατά τη ναζιστική περίοδο.

Σημειώνεται ότι το Amazon το είχε εντάξει στην κατηγορία «παιχνίδια» κατάλληλα για παιδιά «άνω των 8 ετών» και το πουλούσε για 24,99 δολάρια (περίπου 20 ευρώ).

Την απόσυρση του παιχνιδιού χαιρέτισε η Γκέρντα Χάσελφελντ, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας η οποία στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε καταγγείλει το παζλ χαρακτηρίζοντάς το προσβλητικό για τα θύματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Η Χάσελφελντ, η οποία εκλέγεται στην περιφέρεια όπου βρίσκεται το Νταχάου, χαρακτήρισε «απαράδεκτο να χλευάζονται τα θύματα της φονικής μηχανής του Γ’ Ράιχ και οι έμποροι να κερδίζουν από αυτό περισσότερα χρήματα». Η βουλευτής είχε στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον ιδρυτή του Amazon Τζεφ Μπέζος.

Η πώληση του παζλ είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση πολλών οργανώσεων, όπως της Διεθνούς Επιτροπής του Νταχάου, η οποία εκπροσωπεί επιζώντες πολιτικούς κρατούμενους, Εβραίους και Ρομά από περισσότερες από 40 χώρες και ζήτησε περισσότερο σεβασμό για τους νεκρούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC