Αποθηκεύστε το γονιδίωμά σας στη Google!

Αποθηκεύστε το γονιδίωμά σας στη Google!

Νέα υπηρεσία της Google επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύσουν το γονιδίωμά τους

Η νέα υπηρεσία ονομάζεται Google Genomics, κι επιτρέπει σε όλους του χρήστες να αποθηκεύσουν ηλεκτρονικά το γονιδίωμά τους για να μπορέσει η Google με αυτό τον τρόπο να συνεισφέρει τα μέγιστα στον τομέα της έρευνας και της στοχευμένης θεραπείας ασθενειών.

Σε ανακοίνωσή της Google υποστηρίζει ότι, το γονιδίωμα του κάθε ανθρώπου «μεταφράζεται» σε 100 GB αποθηκευτικού χώρου στο διαδίκτυο τον οποίο θα προσφέρει η εταιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο με ετήσια συνδρομή 25 δολάρια ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί επεξεργασία του γονιδιώματος, το κόστος ανεβαίνει.

Φυσικά η υπηρεσία αυτή έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα που αφορούν την ασφάλεια κάθε χρήστη και κατά πόσο είναι προστατευμένος όταν παραχωρεί τόσο «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα σε μία εταιρία όπως είναι η Google…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC