Αρχή του τέλους για το Windows desktop λέει η Gartner

Αρχή του τέλους για το Windows desktop λέει η Gartner

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση της εταιρείας μελετών Gartner, τα επερχόμενα Windows RT για τις φορητές συσκευές με επεξεργαστές ARM, θα σημάνουν την αρχή του τέλους για το παραδοσιακό Windows desktop και τις εφαρμογές του.

 

Βασικός λόγος για αυτό, είναι το διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό των smartphones και tablet PC, τα οποία σε συνδυασμό με τη ραγδαία βελτίωση των δυνατοτήτων τους, κάνουν όλο και περισσότερους χρήστες να τα χρησιμοποιούν για βασική συσκευή. Έτσι, το ποσοστό του κλασικού desktop, ανεξαρτήτως εταιρείας, θα μειώνεται χρόνο με το χρόνο.

 

Αυτό δε σημαίνει ότι θα γίνει κάποια δραματική αλλαγή άμεσα, αφού οι περισσότεροι σημερινοί χρήστες, θα συνεχίσουν να τρέχουν Windows desktop εφαρμογές για την επόμενη δεκαετία, έστω και με μειωμένο ρυθμό. Όμως, όπως προβλέπει η Gartnet, η Microsoft τοποθετεί στο προσκήνιο τα Windows RT ως τη βασική πλατφόρμα για ανάπτυξη εφαρμογών, με στόχο να είναι έτοιμη για το μέλλον, που έρχεται με γρήγορους ρυθμούς.

 

“Τα Windows 8 είναι αρχή των προσπαθειών της Microsoft να απαντήσει στις απαιτήσεις του μέλλοντος και τον ανταγωνισμό, αφού προσφέρουν ένα κοινό περιβάλλον προγραμματισμού από τα τηλέφωνα έως τους servers. Επίσης, είναι η αρχή του τέλους για τις Win32 desktop εφαρμογές στα Windows, αφού θα στρέψει τους προγραμματιστές να γράφουν applications σε WinRT“, σημειώνει ο Michael Silver, αντιπρόεδρος και διακεκριμένος αναλυτής της Gartner.

 

Βεβαίως, για να καταφέρουν οι επιχειρήσεις να μεταβούν στο νέο WinRT μοντέλο, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια, ενώ τουλάχιστον πέντε, προβλέπεται πως θα χρειαστούν οι νέες Metro-style εφαρμογές, μέχρι  να γίνουν δημοφιλείς και να εξοικειωθούν οι χρήστες με αυτές.

 

Η τελευταία μεγάλη αλλαγή για την Microsoft, ήταν η μετάβαση από το DOS στην τεχνολογία των Windows NT , που ξεκίνησε το 1993 και ολοκληρώθηκε το 2001, με το λανσάρισμα των Windows XP.

 

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC