Ασφαλιστική δικλείδα 200 εκατ. δολαρίων για το Instagram

Ασφαλιστική δικλείδα 200 εκατ. δολαρίων για το Instagram
 

Αν και η ταχύτητα με την οποία το Facebook αποφάσισε να αγοράσει το Instagram εντυπωσίασε τους πάντες, αυτό που πραγματικά τράβηξε την προσοχή μας δεν ήταν άλλο από το ποσό της εξαγοράς.

Ένα δισεκατομμύριο δολάρια για μια εταιρεία με λιγότερα από δύο χρόνια ζωής είναι οπωσδήποτε ένα εξωφρενικά υψηλό ποσό. Αυτό που κανείς δεν πρόσεξε όμως, ήταν τα μικρά γράμματα της συμφωνίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τους όρους εξαγοράς, το Facebook πρόσφερε διακόσια εκατομμύρια δολάρια στους ιδιοκτήτες του Instagram για την περίπτωση που η εξαγορά δεν ολοκληρωθεί. Δεν πρόκειται άλλωστε για απίθανο ενδεχόμενο.

Προκειμένου να εγκριθεί μια τόσο μεγάλη εξαγορά, πρέπει να περάσει από τον έλεγχο της αρμόδιας επιτροπής ανταγωνισμού των ΗΠΑ. Αν για κάποιο λόγο δεν υπάρξει έγκριση, κάθε εξαγορά μένει στα χαρτιά.

Αν και η ύπαρξη του Twitter κάνει δύσκολο το να θεωρηθεί το Facebook μονοπώλιο, το Instagram φρόντισε να εξασφαλίσει τον εαυτό του. Αν λοιπόν κάτι πάει στραβά, οι ιδιοκτήτες παρόλα αυτά θα λάβουν τα διακόσια εκατομμύρια της σχετικής εγγύησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC