Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία της Γης από το διάστημα

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία της Γης από το διάστημα

Μία φωτογραφία της Γης κάθε άλλο παρά είδηση αποτελεί πλέον. Αλλωστε, βρισκόμαστε στην εποχή που μέχρι και selfie έβγαλαν αστροναύτες με τον πλανήτη μας στο φόντο. Κάποτε όμως, δεν γνωρίζαμε πώς φαίνεται η Γη από το διάστημα.

Ηταν στις 24 Οκτωβρίου του 1946, όταν τραβήχτηκε η πρώτη φωτογραφία του πλανήτη μας, αποκαλύπτοντας μία παράμετρο της πραγματικής διάστασης του κόσμου μας. Τη φωτογραφία τράβηξε κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε πύραυλο V-2, ο οποίος εκτοξεύθηκε από το Νέο Μεξικό. Οι συγκεκριμένοι γερμανικοί πύραυλοι χρησιμοποιούνταν από τον αμερικανικό στρατό δοκιμαστικά, προκειμένου να καταφέρουν οι ΗΠΑ να βελτιώσουν τα δικά τους σχέδια, ενώ παράλληλα επέτρεπαν σε επιστήμονες να τους χρησιμοποιούν για τα πειράματά τους.

Μία τέτοια εκτόξευση έγινε και στις 24 Οκτωβρίου του 1946, με την κάμερα να έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να τραβά φωτογραφίες κάθε 1,5 δευτερόλεπτο. Εφτασε σε ύψος 65 μιλίων, πριν πέσει στη Γη και παρότι η κάμερα καταστράφηκε, το φιλμ παρέμεινε ανέπαφο. Τα χρόνια που ακολούθησαν, εκτοξεύτηκαν κι άλλοι V-2, που έφτασαν σε ύψος 100 μιλίων, δίνοντας μία πιο λεπτομερή εικόνα για το πώς είναι ο πλανήτης μας.

1stphotofromspacejpg_600x0_q85_upscale.j

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC