Αυξάνεται η διείσδυση των tablets στην αγορά

Αυξάνεται η διείσδυση των tablets στην αγορά
 
Πριν από λίγες ημέρες, η IDC αποκάλυψε ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012 πωλήθηκαν συνολικά 27.8 εκατομμύρια tablets παγκοσμίως, με την Apple να κατέχει την πρώτη θέση και άλλους κατασκευαστές, όπως η Samsung και η Google να αυξάνουν τα ποσοστά των πωλήσεων τους.

Πέρα από αυτό όμως η έρευνα αποκάλυψε και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό. Με την αύξηση των πωλήσεων τους, 49.5% από πέρσι, τα tablet τώρα αποτελούν σημαντικό ποσοστό των πωλήσεων υπολογιστών το οποίο αγγίζει το 25%. Κάτι που σίγουρα ανησυχεί τους κατασκευαστές υπολογιστών

Όπως αναφέρει αναλυτής του Gigaom, τον προηγούμενο μήνα πωλήθηκαν συνολικά 87.7 εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως, σημειώνοντας πτώση 8.6% από την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Την ίδια στιγμή οι πωλήσεις των tablets αυξήθηκαν σχεδόν 50%. Αν υπολογίσουμε το σύνολο όλων των υπολογιστών που πουλήθηκαν, εξαιρώντας τα smartphones, βλέπουμε ότι σχεδόν μια στις τέσσερις από τα 115.5 εκατομμύρια συσκευές, το 24% δηλαδή ήταν tablets.

Αυτό σημαίνει πως μόλις τρία χρόνια μετά την παρουσίαση του iPad, του πρώτου καθαρά εμπορικού tablet, η κατηγορία αυτή έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία.

Υπάρχουν βέβαια πολυάριθμες περιπτώσεις που το tablet δεν μπορεί ακόμα να αντικαταστήσει τον υπολογιστή και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει στα επόμενα χρόνια, ίσως και στις επόμενες δεκαετίες. Όμως, η απλότητα και η φορητότητα τους προσελκύουν ολοένα και περισσότερους χρήστες έναντι των παραδοσιακών υπολογιστών, παρά τους όποιους περιορισμούς παρουσιάζουν.

Από την άλλη, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που υποστηρίζουν πως κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον τα tablets μπορεί να ξεπεράσουν σε πωλήσεις τους παραδοσιακούς υπολογιστές. Ένας από αυτούς, ο Horace Dediue, προβλέπει πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μέχρι το φθινόπωρο του 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC