Ο ρόλος του twitter στις αμερικάνικες εκλογές

Ο ρόλος του twitter στις αμερικάνικες εκλογές
 
Οι αμερικανικές εκλογές έχουν «γεμίσει» το Διαδίκτυο και συγκεκριμένα τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά την έξοδό τους από τα εκλογικά τμήματα, εκατοντάδες Αμερικανοί έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ανέβαζαν στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες από το μικρό τους αυτοκόλλητο «Ψήφισα», το οποίο οι ψηφοφόροι βάζουν συνήθως στο ύψος του πέτου τους την ημέρα των εκλογών.

Η λέξη κλειδί που συνοδεύει αυτά τα μηνύματα, «Ψήφισα», βρισκόταν μεταξύ των πιο δημοφιλών στο Twitter στις ΗΠΑ. Στις 09:00 ώρα Ουάσινγκτον (16:00 ώρα Ελλάδος) η λέξη αυτή είχε αναφερθεί σε 55.000 μηνύματα στο Twitter, σύμφωνα με την εφαρμογή ανάλυσης topsy.com.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στην εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών Instagram, περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες που είχαν την λέξη κλειδί «Ψήφισα» είχαν ήδη ανταλλαγεί στις αρχές του πρωινού, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μεταξύ αυτών των πολιτών και ο γνωστός τραγουδιστής Λένι Κράβιτς έστειλε στο Twitter μια φωτογραφία του με το μικρό αυτοκόλλητο «I voted today» (Ψήφισα σήμερα). «Ψήφισα, πηγαίνετε», έλεγε επίσης ο Κράβιτς στους 3,9 εκατομμύρια οπαδούς του.

«Μόλις ψήφισα και ο παππούς μου θα είναι πολύ υπερήφανος!», ήταν το μήνυμα στο Twitter μιας ανώνυμης, της @She_Weezy2012, μαζί με μια φωτογραφία του αυτοκόλλητού της «I voted».

Παράλληλα άλλοι φωτογραφίζουν τα ψηφοδέλτιά τους, όπως έκανε ο @Stwo, ένας ψηφοφόρος του Ομπάμα, το ψηφοδέλτιο του οποίου στη Νέα Υόρκη αναφέρει τα ονόματα των υποψηφίων στα αγγλικά και τα κινέζικα.

Πολλοί επίσης διαμαρτύρονται για τις ατέλειωτες ουρές αναμονής μπροστά από τα εκλογικά τμήματα σήμερα το πρωί: «Ουφ, 1 ώρα και 45 λεπτά μετά…» έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ένας χρήστης στέλνοντας παράλληλα με υπερηφάνεια τη φωτογραφία του αυτοκόλλητου «Ψήφισα» που πήρε.

Το Twitter δημιούργησε μια ειδική σελίδα για τις εκλογές με μια επιλογή των πιο σχετικών μηνυμάτων για τις προεδρικές: https://twitter.com/hashtag/election2012.

Πολλοί ψηφοφόροι έχουν επίσης μπει στην εφαρμογή γεωεντοπισμού για κινητά τηλέφωνα Foursquare για να βρουν το εκλογικό τους τμήμα και να εξασφαλίσουν το εικονικό τους σήμα «Ψήφισα».

Η εφαρμογή θα παρουσιάσει αργότερα μέσα στην ημέρα έναν διαδραστικό χάρτη των ΗΠΑ για να βλέπουν οι χρήστες σε ποιες περιοχές έχουν ψηφίσει οι περισσότεροι.

Στο πνεύμα των αμερικάνικων εκλογών στήθηκε σήμερα και το λογότυπο της μηχανής αναζήτησης Google, το οποίο έχει σχηματιστεί από ψηφοδέλτια και μία κάλπη. Μέσω αυτού του συνδέσμου στην Google οι Αμερικανοί μπορούν να βρουν την διεύθυνση του εκλογικού τμήματος στο οποίο ψηφίζουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC