Βήματα προόδου στη χρήση νανοσωλήνων άνθρακα

Βήματα προόδου στη χρήση νανοσωλήνων άνθρακα
 
Το εξαιρετικά διαδεδομένο πυρίτιο στο χώρο των υπολογιστών και των τσιπ δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν, καθώς θα αντικατασταθεί από νανοσωλήνες άνθρακα.

Πρόκειται για ιδιαίτερα μικρά «καλαμάκια» κατασκευασμένα από άνθρακα που θα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εξελιγμένων και υπεραποδοτικών τσιπ υπολογιστών.

Η χρήση τους στη θέση των παραδοσιακών τσιπ από άνθρακα, όλο και πλησιάζει, καθώς ομάδα ερευνητών της IBM, με επικεφαλής τον Τζέιμς Χάνον παρουσίασε μεθόδους κατασκευής τσιπ από το προηγμένο υλικό.

Η ομάδα κατόρθωσε να «ευθυγραμμίσει» ενσύρματες μικροσυσκευές από νανοσωλήνες, πετυχαίνοντας πυκνότητα ενός δισεκατομμυρίου ανά τετραγωνικό εκατοστό.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1167.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1237.jpeg?w=1110

Η ανωτερότητα του νέου υλικού, ήταν γνωστή εδώ και καιρό στην επιστημονική κοινότητα, αλλά εξαιτίας των δυσκολιών στο χειρισμό τους δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στην αγορά των τσιπ υπολογιστών.

Η δουλειά ωστόσο του Τζέιμς Χάνον θέτει τα βήματα για την ανάπτυξη τους και την αντικατάσταση του πυριτίου στην κατασκευή των τσιπ.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1343.png?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC