Ο Firefox έχασε 6-9 εκ. downloads στην Ευρώπη εξαιτίας της Microsoft

Ο Firefox έχασε 6-9 εκ. downloads στην Ευρώπη εξαιτίας της Microsoft

Εξαιτίας του λάθους της Microsoft να μη συμπεριλάβει την οθόνη επιλογής browser στην τελευταία έκδοση των Windows 7, η Mozilla υπολογίζει πως o Firefox έχασε από 6 έως 9 εκατομμύρια downloads.

 

 

Αυτή η παράλειψη, είχε ως αποτέλεσμα η σχετική οθόνη επιλογής να μην είναι διαθέσιμη σε περίπου 28 εκατομμύρια υπολογιστές με την έκδοση Windows 7 Service Pack 1 στους ευρωπαίους χρήστες.

 

Η Microsoft το απέδωσε σε τεχνικό σφάλμα και το διόρθωσε άμεσα, αλλά οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσαν πως προτίθενται να επιβάλουν πρόστιμο, αφού η εταιρεία καταπάτησε τη σχετική συμφωνία.

 

Τώρα, η Microsoft θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη και κατηγορούμενη και από τη Mozilla, εφόσον η δεύτερη αποφάσιζε να κινηθεί νομικά, με βάση τα στοιχεία από τα downloads του Firefox, εφόσον υπάρξει καταδικαστική απόφαση από την ΕΕ, όπως αναμένεται.

 

Eίναι χαρακτηριστικό πως τα downloads του Firefox στην Ευρώπη μειώθηκαν 63% σε περίπου 20.000 πριν διορθωθεί το πρόβλημα, ενώ αμέσως μετά, αυξήθηκαν κατά 150% φτάνοντας περίπου τις 50.000 σε καθημερινή βάση.

 

 

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1344.png?w=1110

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC