Βόλτα στο Silverstone με το Google Street View

Βόλτα στο Silverstone με το Google Street View
 
https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_939.jpeg?w=1110

Για την υπηρεσία Google Street View καταγράφηκε με έναν μάλλον παράδοξο τρόπο η διαδρομή της πίστας του Slilverstone, ώστε να είναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε θέλει να κάνει ένα γύρο μέσα από την εφαρμογή της Google.

Η υπηρεσία Google Street View είναι ένα από αυτά τα πράγματα που ελάχιστα ενδιαφέρουν όποιον δεν έχει δει ποτέ πώς δουλεύουν. Ακόμα κι αν δεν τρελαθεί κάποιος με το τι προσφέρει η GSW, δεν μπορείς παρά εντυπωσιαστεί με το αποτέλεσμα.

Η ιντερνετική αυτή εφαρμογή προσφέρει στο χρήστη του Google Maps τη ψευδαίσθηση ότι κινείται ο ίδιος στον χώρο που βλέπει στον υπολογιστή. Ο υπολογιστής προβάλλει μια τρισδιάστατη άποψη του περιβάλλοντος. Οι εικόνες που είναι τραβηγμένες από χαμηλά, αποκτούν «βάθος» που μπερδεύει τον εγκέφαλο, καθώς η λήψη τους έχει γίνει από το ύψος των ανθρώπινων ματιών.

Τελικά ο χρήστης έχει την εντύπωση ότι μπορεί να κοιτάζει δεξιά και αριστερά «στρέφοντας το κεφάλι του». Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση στρέφεται ο υπολογιστής και όχι το κεφάλι, όμως πραγματικά η εντύπωση που έχει κανείς είναι η αντίθετη.

Και ερχόμαστε στο Silverstone, η διεύθυνση του οποίου έχει αποδυθεί σε μια εκστρατεία δημοσιότητας. (Πρόσφατα διέθεσαν χώρο στη Leon Haslam για να επιδείξει μέσω body painting τα νέα αγωνιστικά χρώματα της BMW).

Κάλεσαν τη Google να πάει και να καταγράψει τη διαδρομή με την ειδική κάμερα Street View. Με μια διαφοροποίηση. Σε όλον τον κόσμο η καταγραφή γίνεται με αυτοκίνητα πάνω στα οποία είναι προσαρμοσμένες οι κάμερες Street View.

Όχι όμως και στην πίστα, φυσικό χώρο των αυτοκινήτων! Η κατάληξη είναι αστεία: μια από τις πιο εξελιγμένες συσκευές της σύγχρονης τεχνολογίας, προσαρμοσμένη σε ένα ποδήλατο, μια από τις πιο παλιές μηχανές ατομικής μετακίνησης. Ούτε καν ηλεκτρική υποβοήθηση δεν διαθέτει το τρίκυκλο εμπνευσμένο σαν από πλανώδιο παγωτατζή…

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_1038.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_1145.jpeg?w=1110

Αν πρόκειται για εκκεντρικότητα της Google (που πάντως διαθέτει το συγκεκριμένο ποδήλατο επίσημα στο στόλο των οχημάτων της), ή για απόπειρα «βρετανικού χιούμορ» δεν το ξέρουμε. Λέμε πάντως χαρά στο κουράγιο του τυπάκου που αναγκάστηκε να τραβήξει πετάλι στα κοντά 6 χλμ. της διαδρομής. Και του ευχόμαστε να μην δεχτεί ανάλογη πρόσκληση για την πίστα της Laguna Seca ή του Brno, εκεί όπου οι υψομετρικές διαφορές ενός γύρου ξεπερνούν τα 70 μέτρα.

Μαθαίνουμε ότι χρειάστηκε να ποδηλατίσει κάπου 45 λεπτά! Και επί πλέον για να παίξει κάποιος με τον πόνο του, του έδωσε συνοδεία δύο Ferrari, που επίσης ταλαιπωρήθηκαν, κινούμενες με 7 χλμ/ώρα, άγνωστο πώς, χωρίς να «βράσουν».

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_1220.jpeg?w=1110

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον τρόπο που καταγράφηκαν οι εικόνες από τον ποδηλάτη και στη συνέχεια να απολαύσετε τους καρπούς του μόχθου του, στην εφαρμογή της Google…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC