Βουνά, πεδιάδες και ποτάμια σε ένα… κουτί με άμμο

Βουνά, πεδιάδες και ποτάμια σε ένα… κουτί με άμμο
 
Πολλές είναι οι εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται τον τελευταίο καιρό στον τομέα της «Augmented Reality», δηλαδή της «αυξημένης πραγματικότητας». Η πιο εντυπωσιακή προσπάθεια έγινε από τη Google με το Project Glass, ενώ παρόμοιες λειτουργίες συναντάμε και σε smartphones της Nokia.

Πάνω σε αυτό τον τομέα εστίασαν και οι επιστήμονες των W.M. Keck Center for Active Visualization in the Earth Sciences και Πανεπιστημίου «Davis» στην Καλιφόρνια. Οι ίδιοι χρησιμοποίησαν τους αισθητήρες Kinect της Microsoft, ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο λογισμικό, ένα προτζέκτορα και ένα κουτί με με άμμο.

Το «Augmented Reality Sandbox» είναι ουσιαστικά μία επιφάνεια στην οποία τα γραφικά ενός υπολογιστή διαμορφώνουν το τοπίο στην άμμο, όταν ο χρήστης αλλάζει τα δεδομένα, φτιάχνοντας βουναλάκια ή σκάβοντας λίμνες.

Ο σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι η ανάπτυξη μιας μεθόδου που θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία τοπογραφικών μοντέλων, τα οποία θα μεταφέρονται σε υπολογιστές. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ μέχρι σήμερα το παιχνίδι με κουβαδάκια στην άμμο δεν φάνηκε τόσο εντυπωσιακό και high tech.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC