Βραβείο 20.000 δολαρίων έδωσε η AT&T σε εντεκάχρονη

Βραβείο 20.000 δολαρίων έδωσε η AT&T σε εντεκάχρονη
 
Με 20.000 δολάρια βράβευσε η Αμερικάνικη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας AT&T την εντεκάχρονη Victoria Walker, για την υλοποίηση ενός προγράμματος που αποθαρρύνει τους χρήστες του από το να χρησιμοποιούν το κινητό τους ενώ οδηγούν. Το ποσό δόθηκε στην Walker σαν επιβράβευση για την πρώτη θέση που κέρδισε στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η εταιρεία τον προηγούμενο μήνα, στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας της «It Can Wait».

Η Victoria συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή David Grau για να δημιουργήσουν την εφαρμογή Rode Dog. Οι χρήστες της εφαρμογής διαχωρίζονται σε «αγέλες» με κάθε μέλος της αγέλης να έχει την δυνατότητα να ελέγχει αν κάποιο άλλο μέλος χρησιμοποιεί το κινητό του ενώ οδηγεί. Αν τυχόν ανακαλύψει κάποιον, μπορεί να στείλει στο κινητό του «παραβάτη» δυσάρεστους ή ενοχλητικούς ήχους, όπως σκυλιά που γαυγίζουν, μέχρι να σταματήσει.

Οι δυο τους ελπίζουν να κυκλοφορήσουν την εφαρμογή σε Android, iOS και Windows Phone μέχρι το τέλος του χρόνου. Τα χρήματα που κέρδισαν θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η AT&T προσπαθεί να μειώσει την χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Η εφαρμογή DriveMode που ήδη κυκλοφορεί σε Android και Blackberry απενεργοποιεί προσωρινά τις δυνατότητες κλήσης και γραπτών μηνυμάτων στο κινητό του χρήστη όταν αυτός οδηγεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC