Βρήκαν νερό στον Αρη! -Τα νέα δεδομένα για τον «κόκκινο πλανήτη»

Βρήκαν νερό στον Αρη! -Τα νέα δεδομένα για τον «κόκκινο πλανήτη»

Ο κόσμος κρατούσε την ανάσα του από την Παρασκευή, όταν η NASA προανήγγειλε μεγάλες αποκαλύψεις για τον Αρη. Και δεν απογοήτευσε.

Τη Δευτέρα, ανακοινώθηκε πως οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι σχεδόν βέβαιη η ύπαρξη νερού που ρέει σε υγρή μορφή στον Αρη, κάτι που τροφοδοτεί τις εικασίες ότι θα μπορούσε να υπάρχει ζωή στον πλανήτη. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε ότι στην επιφάνεια του Αρη υπάρχει και παγωμένο νερό.
aris_28.9_1.jpg

Η NASA βρήκε αποδείξεις ένυδρων αλάτων, που προκαλούνται από αλμυρό νερό, χρησιμοποιώντας τεχνικές υψηλής ανάλυσης εικόνων. Τα άλατα βρίσκονται σε «σκιές» που σχηματίζονται στις πλαγιές του πλανήτη, κατά τους καλοκαιρινούς του μήνες.

Αυτές οι σκούρες ραβδώσεις μήκους 100 μ. Θεωρείται ότι σχηματίστηκαν από τρεχούμενο νερό. Πρόσφατα, οι επιστήμονες εντόπισαν ένυδρα άλατα σε αυτές τις πλαγιές, που ενισχύουν την αρχική τους υπόθεση ότι πράγματι οι ραβδώσεις σχηματίστηκαν από νερό σε υγρή μορφή.
aris_28.9_2.jpg

Αυτή την ώρα γίνονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την NASA για τα νέα ευρήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC