Χάκερ «δίνουν αμοιβή» για τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Χάκερ «δίνουν αμοιβή» για τον Κιμ Γιονγκ Ουν
 
Δράση κατά του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας ανέλαβαν χάκερ, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίθεση στους λογαριασμούς της χώρας στο Twitter και το Flickr.

Οι ακτιβιστές ανέβασαν στο Flickr μια επεξεργασμένη φωτογραφία του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν στην οποία μοιάζει… με γουρούνι! Στην κοιλιά του έχει ένα τατουάζ με το πρόσωπο του Μίκυ, ενώ σημειώνεται πως «Αναζητείται».

Η «αμοιβή» που δίνουν οι χάκερ είναι 1 εκατ. δολάρια, ενώ «κατηγορείται» για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κάτω από τη φωτογραφία, σημειώνεται πως «απειλεί την παγκόσμια ειρήνη με διηπειρωτικούς πυραύλους και πυρηνικά όπλα/ξοδεύει λεφτά ενώ οι πολίτες του λιμοκτονούν».

Επιπλέον, στους λογαριασμούς σταμάτησε να ανεβαίνει περιεχόμενο που συνήθως δημοσιεύουν οι αρχές της χώρας.

Πίσω από την επίθεση δεν αποκλείεται να κρύβονται οι Anonymous, καθώς σε άλλο post γράφουν πως «Είμαστε οι Anonymous».

Η επίμαχη φωτογραφία κατέβηκε. Ο λογαριασμός στο Flickr φαίνεται να έχει τερματιστεί , ενώ του Twitter παραμένει χακαρισμένος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC