Χάκερ υποστηρίζει πως «ξεκλείδωσε» το iPhone 5

Χάκερ υποστηρίζει πως «ξεκλείδωσε» το iPhone 5
 
Λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του smartphone της Apple, ο Grant Paul ή αλλιώς «chpwn», χάκερ από το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως κατάφερε να κάνει jailbreak το iPhone 5.

Δημοσίευσε μάλιστα και δυο φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται το iPhone 5 του να τρέχει το πρόγραμμα «Cydia», την πιο διάσημη εφαρμογή για jailbreakers η οποία επιτρέπει την εγκατάσταση ανεπίσημων εφαρμογών και τροποποιήσεων στο iPhone.

«Ξεκίνησα να δουλεύω σε αυτό την παραμονή της κυκλοφορίας του iPhone 5 και είχα το 4S μου jailbroken στο iOS6 μέσα σε λίγες ώρες. Με το που πήρα το iPhone 5 η διαδικασία ήταν ακόμα πιο εύκολη, μου πήρε μόνο μισή ώρα», δήλωσε ο chpwn στο CNET.

Το jailbreak είναι η μοναδική μέθοδος με την οποία οι χρήστες μπορούν να παρακάμψουν πολλούς από τους περιορισμούς του iOS, επιτρέποντας τους να κάνουν πράγματα που δεν θα μπορούσαν με «κλειδωμένο» λειτουργικό, όπως την εγκατάσταση εφαρμογών που δεν είναι διαθέσιμες στο App Store ή την αλλαγή του γραφικού περιβάλλοντος.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_985.jpeg?w=1110

Η μέθοδος που χρησιμοποίησε ο chpwn δεν είναι ακόμα διαθέσιμη αλλά ο ίδιος ο hacker ελπίζει αυτό να αλλάξει.

«Θέλω να τονίσω πως η επιτυχία μου θα επιτρέψει και σε άλλους να δουλέψουν επάνω σε δικούς τους μεθόδους. Στο παρελθόν οι πρώτες μέθοδοι είχαν βοηθήσει αρκετά στη δημιουργία και δοκιμή ενός jailbreak που τελικά κατέληξε να κυκλοφορήσει στο κοινό».

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_1061.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC