Χαλί υψηλής τεχνολογίας

Χαλί υψηλής τεχνολογίας
 
Έχετε φανταστεί ποτέ τι θα μπορούσατε να δημιουργήσετε με όλα τα παλιά ηλεκτρονικά εξαρτήματα του υπολογιστή σας; Ο Federico Uribe δίνει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, δημιουργώντας, ίσως το πιο παράξενο χαλί που έχετε δει.

Ο καλλιτέχνης από το Μαϊάμι, χρησιμοποιεί συνήθως αντικείμενα από την καθημερινή ζωή για να δημιουργήσει γλυπτά που θυμίζουν ζώα, φυτά ή ακόμα και ανθρώπινες μορφές.

Το έργο του «Everybody Gets Screwed» για παράδειγμα, παρουσιάζει προτομές ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης και της Marylin Monroe, φτιαγμένες από κάθε είδους βίδες.

Μία από τις τελευταίες του δημιουργίες, είναι αυτό το χαλί, όπου ο Uribe χρησιμοποίησε καλώδια, μητρικές πλακέτες, ανεμιστήρες υπολογιστών, κουμπιά από πληκτρολόγια, οπτικούς δίσκους και ποντίκια της Dell.

«Κάθε αντικείμενο έχει ένα νόημα, κάθε λέξη έχει ένα νόημα», λέει ο ίδιος σε μία συνέντευξή του κατά τη διάρκεια της έκθεσης «The World According to Federico Uribe».

Ενώ συνεχίζει τονίζοντας πως «μπορούμε να στρεβλώσουμε αυτό το νόημα αν βάλουμε το κάθε αντικείμενο σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που βάζουμε μία λέξη σε διαφορετικό πλαίσιο και δημιουργούμε ποίηση».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC