Η Google γιορτάζει τα 366α γενέθλια της Maria Sibylla Merian

Η Google γιορτάζει τα 366α γενέθλια της Maria Sibylla Merian
 
Η Google αποφάσισε να τιμήσει τη Maria Sibylla Merian, αφιερώνοντας της το σημερινό Doodle. Πρόκειται για μία φυσιολάτρη και επιστημονική εικονογράφο που μελέτησε τα φυτά και τα έντομα, δημιουργώντας λεπτομερείς πίνακες για αυτά.

Οι λεπτομερείς παρατηρήσεις της και η τεκμηρίωσή της για τη μεταμόρφωση της πεταλούδας αποτελεί πολύ σημαντική συμβολή στον τομέα της εντομολογίας.

Η Maria Sibylla Merian γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1647, στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Σε ηλικία μόλις δεκατριών χρονών, ζωγράφισε τις πρώτες εικόνες εντόμων και φυτών από δείγματα που είχε συλλέξει.

«Στα νιάτα μου συνήθιζα να περνάω το χρόνο μου εξερευνώντας έντομα. Αρχικά, ξεκίνησα με μεταξοσκώληκες στη γενέτηρά μου τη Φρανκφούρτη. Συνειδητοποίησα πως άλλες κάμπιες δημιουργούσαν πεταλούδες ή λεπιδόπτερα και πως οι μεταξοσκώληκες έκαναν το ίδιο.

Αυτό με οδήγησε να συλλέξω όλες τις κάμπιες που μπορούσα να βρω, με σκοπό να δω σε τι θα μεταμορφώνονταν», έγραφε στον πρόλογο του «Metamorphosis of the Insects of Surinam».

Ο θάνατός της ήρθε στις 13 Ιανουαρίου του 1717 στο Άμστερνταμ, δύο χρόνια μετά από ένα περιστατικό εγκεφαλικού επεισοδίου που την άφησε παράλυτη το 1715. Η εργασία της ανακαλύφθηκε και αναγνωρίστηκε ξανά στα τέλη του 20ού αιώνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC