Χάνει η Nokia την πρώτη θέση στους κατασκευαστές κινητών

Χάνει η Nokia την πρώτη θέση στους κατασκευαστές κινητών
 

Εδώ και πολλά χρόνια η Nokia διατηρούσε σταθερά την πρώτη θέση στους κατασκευαστές κινητών. Η Samsung όμως με την έντονα ανοδική της πορεία κατάφερε να την εκτοπίσει αποτελώντας πια την κορυφαία κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων.

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν η εταιρεία τα κέρδη της έφτασαν τα 8.85 τρισεκατομμύρια won (περίπου 5.91 δισεκατομμύρια ευρώ). Πρόκειται για ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτά της προηγούμενης περιόδου, και αποδίδεται κυρίως στις εξαιρετικά υψηλές πωλήσεις φορητών συσκευών (smartphones/tablets) όπως βέβαια και τηλεοράσεων.

Αντίστοιχη λοιπόν ήταν και η επιτυχία της σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις η Samsung διέθεσε 93.5 εκατομμύρια συσκευές στο Q1 2012, ενώ η Nokia έμεινε στη δεύτερη θέση με 82.7 εκατομμύρια συσκευές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC