Χωρίς ξεκάθαρο νικητή το δικαστικό ντέρμπι ανάμεσα στην Oracle και τη Google

Χωρίς ξεκάθαρο νικητή το δικαστικό ντέρμπι ανάμεσα στην Oracle και τη Google

Η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Oracle και τη Google για το αν η τελευταία έχει χρησιμοποιήσει παρανόμως κώδικα Java στο Android οδεύει προς το τέλος της. Η πρώτη απόφαση των ενόρκων δικαιώνει την Oracle, δίχως όμως να φέρνει σε δύσκολη θέση τη Google.

 

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Google πράγματι χρησιμοποίησε κώδικα που δεν τις ανήκε – εννέα γραμμές όλες κι όλες. Ωστόσο, οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να αποφασίσουν αν η Google έκανε “καλή χρήση” του κώδικα. Νομικοί κύκλοι εξηγούν ότι η απόφαση είναι μεν νίκη για την Oracle, ωστόσο η μη απόφαση στο δεύτερο σκέλος σημαίνει ότι δεν πρόκειται να πάρει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια που ζητούσε ως αποζημίωση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το πολύ-πολύ να επιδικαστεί ένα ποσό γύρω στις 150.000 δολάρια.

 

Το επόμενο στάδιο της δικαστικής διαδικασίας είναι ο ισχυρισμός της Oracle ότι η Google έκλεψε δύο πατέντες της Java. Εδώ η Google δε μπορεί να επιστρατεύσει το όπλο της “καλής χρήσης”. Ακόμα κι αν χάσει πάντως και αυτή την υπόθεση, η ποινή δεν αναμένεται να είναι εξοντωτική.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC