Collide@CERN στη Στέγη Γραμμάτων σήμερα στις 19:00 (Live Streaming)

Collide@CERN στη Στέγη Γραμμάτων σήμερα στις 19:00 (Live Streaming)
Παρακολουθήστε τη συζήτηση σε ζωντανή αναμετάδοση από το sgt.gr, σε ελληνικά ή αγγλικά, στις 19:00.

Μία σειρά τριών συζητήσεων για τον ήχο, την κίνηση και την όραση, μεταξύ καλλιτεχνών και επιστημόνων μέσα από το πρόγραμμα Collide@CERN. Το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο ερευνών σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, που εδρεύει στα περίχωρα της Γενεύης, κατανοώντας πως η εικόνα του σύμπαντος που διαμορφώνεται μέσα από την έρευνα έρχεται σε αντίθεση με την καθημερινή εικόνα που έχουμε για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, διοργανώνει ένα εκτεταμένο residency κάθε χρόνο, όπου ένας επιφανής, καινοτόμος καλλιτέχνης έχει την ευκαιρία να εργαστεί στους χώρους του Κέντρου, να συνομιλήσει με τους επιστήμονες και να αφήσει να «συγκρουστεί» η δική του σύλληψη του κόσμου με τη δική τους. Έτσι, η τέχνη και η επιστήμη, δύο τομείς που τολμούν την υπέρβαση του προφανούς, αναπτύσσουν ένα γόνιμο και απρόβλεπτο διάλογο.

Collide@CERN με ήχο: Μουσική και θόρυβος

Ο Αμερικανός συνθέτης John Cage δήλωσε κάποτε ότι τίποτα δεν είναι θόρυβος. Τα πάντα είναι μουσική. Ο διάσημος καλλιτέχνης ήχου Μπιλ Φοντάνα υπήρξε μαθητής του Τζων Κέητζ και εκείνος τον ενέπνευσε να αφιερώσει το έργο του στην τέχνη της ακρόασης. Στη συζήτηση με τον θεωρητικό κοσμολόγο Σουμπόντ Πατίλ, τον συνεργάτη του από το CERN στη διάρκεια της παραμονής του στο πρόγραμμα Collide@CERN, του μεγαλύτερου ερευνητικού κέντρου μοριακής φυσικής στον κόσμο, ο Μπιλ και ο Σουμπόντ θα συζητήσουν τις έννοιες της αρμονίας τόσο στην επιστήμη όσο και στις τέχνες – την εξέλιξή τους, την αλληλεπίδρασή τους και τις αλληλεπικαλύψεις τους. Κι επίσης, το πώς η ακρόαση του σύμπαντος μπορεί να αποκαλύψει τις καταβολές του ήχου και να οδηγήσει σε νέες καλλιτεχνικές και επιστημονικές ανακαλύψεις.

Ομιλητές:
Bill Fontana
: καλλιτέχνης ήχου (ΗΠΑ)
Subodh Patil: θεωρητικός κοσμολόγος στο CERN (Ινδία)

Συντονιστής:
Ariane Koek: Διευθύντρια των καλλιτεχνικών προγραμμάτων Collide@CERN και Accelerate@CERN, Επιμελήτρια κύκλου «Τέχνη και Επιστήμη: To CERN στη Στέγη»

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC