Δεύτερο το διαδίκτυο στην ενημέρωση των χρηστών

Δεύτερο το διαδίκτυο στην ενημέρωση των χρηστών
 
Σταθερή άνοδο παρατηρείται στο ποσοστό των χρηστών που επιλέγουν το internet για την ενημέρωση τους, όπως αποκαλύπτει η τελευταία έρευνα του Pew Reseach Center.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 39% επιλέγει το διαδίκτυο για την ενημέρωση του, σε σχέση με το 33% του ραδιοφώνου και το 29% της εφημερίδας. Η τηλεόραση παραμένει η κύρια πηγή ενημέρωσης των χρηστών με ποσοστό 55% αλλά από το 2010 και μετά σημειώνει μικρή αλλά σταθερή πτώση.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως τα νούμερα αυτά δεν δηλώνουν αποκλειστική προτίμηση. Όπως φαίνεται και από τα ποσοστά, όσοι ενημερώνονται από το διαδίκτυο εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για ενημέρωση. Το ζητούμενο όμως είναι σε ποιο μέσο επικεντρώνονται οι χρήστες.

Το διαδίκτυο είναι το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που σημειώνει σταθερή άνοδο από το 2006, με όλα τα υπόλοιπα μέσα να χάνουν ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα. Το Internet έχει ήδη ξεπεράσει το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες από το 2010, ενώ η τηλεόραση παραμένει σε υψηλά ποσοστά, σημειώνοντας παράλληλα μικρή πτώση. Σύμφωνα με το Pew Reseach Center, αυτό ίσως σημαίνει πως η τηλεόραση «κινδυνεύει» από την άνοδο του διαδικτύου.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_927.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC