Διαδικτυακή σύνδεση σε όλο τον πλανήτη επιδιώκει το Facebook

Διαδικτυακή σύνδεση σε όλο τον πλανήτη επιδιώκει το Facebook

Επιστρατεύει δορυφόρους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ακτίνες λέιζερ

Το φιλόδοξο σχέδιό του να παρέχει διαδικτυακή σύνδεση στα δύο τρίτα του πλανήτη, που αυτή τη στιγμή δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, γνωστοποίησε το Facebook.

Σύμφωνα με το BBC, η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τον ιδρυτή του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Google είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή της να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές με τη χρήση ειδικών μπαλονιών.

Στόχος τόσο του Facebook όσο και της Google είναι να αυξήσουν τους χρήστες τους σε περιοχές αναπτυσσόμενων χωρών που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Λεπτομέρειες σχετικά με το εγχείρημα του Facebook δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο κάνουν λόγο για χρήση δορυφόρων, ακτινών λέιζερ και μη επανδρωμένα αεροσκαφών στην προσπάθεια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ήδη, το Facebook έχουν συνάψει συμφωνίες με εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε Φιλιππίνες και Παραγουάη, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αυξηθεί ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου στις συγκεκριμένες χώρες.

«Θα συνεχίσουμε δυναμικά στον ίδιο δρόμο, συνάπτοντας αντίστοιχες συμφωνίες, ωστόσο ο στόχος παροχής διαδικτυακής σύνδεσης σε όλο τον κόσμο απαιτεί και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών», ανέφερε σε μήνυμά του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Προκειμένου να επιτύχει το φιλόδοξο σχέδιό του το Facebook εγκαινίασε το Connectivity Lab, ένα «εργαστήριο» ερευνών στο οποίο θα απασχολούνται ειδικοί στην αεροναυπηγική και στις νέες τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών.

Παράλληλα, το Facebook προσέλαβε μια ομάδα πέντε ατόμων από τη βρετανική εταιρεία Ascenta, η οποία κατασκεύασε το Zephyr, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κατέχει το ρεκόρ πτήσης στηριζόμενο αποκλειστικά στην ηλιακή ενέργεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC