Διαδραστικοί χάρτες ενώνουν το παρελθόν με το παρόν

Διαδραστικοί χάρτες ενώνουν το παρελθόν με το παρόν

mapsΔείτε την εντυπωσιακή συλλογή του Ντέιβιντ Ράμσεϊ

Μια συγκλονιστική συλλογή από 120 ιστορικούς χάρτες που δείχνουν τις μεγαλύτερες χώρες και πόλεις το 18ο αιώνα ενώνεται με το σύγχρονο παγκόσμιο χάρτη και προσφέρει ένα θεαματικό αποτέλεσμα.

Χάρτες από το Λονδίνο του 19ου αιώνα και τα εμπορικά δρομολόγια της Αφρικής το 1842 είναι λίγα από τα κομμάτια της συλλογής.

Κάθε χάρτης ξεχωριστά έχει τοποθετηθεί πάνω στην περιοχή στο σημερινό παγκόσμιο χάρτη, ώστε να μπορεί ο χρήστης να βλέπει τις αλλαγές.

Για να περιηγηθείτε κι εσείς στους παλιούς χάρτες πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα. Στη συνέχεια πατήστε πάνω στην περιοχή και μετά «Open Image». Ο παλιός χάρτης θα ανοίξει και οι μπάρες που εμφανίζονται πάνω δεξιά σας επιτρέπουν να κάνετε διάφανο τον ιστορικό χάρτη για να κάνετε τις συγκρίσεις.


Στη λίστα του Ντέιβιντ Ράμσεϊ περιλαμβάνεται και χάρτης της Ελλάδας του 1708

Πηγή:newsbeast

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC