Η ΕΑ επεκτείνει τη συμφωνία της με την FIFA έως το 2022

Η ΕΑ επεκτείνει τη συμφωνία της με την FIFA έως το 2022
fifaΞεπέρασε τις 14,5 εκατ. πωλήσεις το FIFA 13
Προφανώς, όταν έχεις βρει την «κότα που γεννάει χρυσά αυγά», θα είναι κουτό να την παραχωρήσεις στον «γείτονα».Κάπως έτσι, η συνεργασία που ξεκίνησε το 1993 ανάμεσα σε ΕΑ και FIFA, επεκτείνεται για μία ακόμη φορά έως το 2022. Η συμφωνία αφορά και στις διοργανώσεις υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, όπως το World Cup και το FIFA Interactive Cup.

Και η αναφορά στα χρυσά αυγά, μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς η ΕΑ ανακοίνωσε πως το FIFA 13 πούλησε έως τις 31 Μαρτίου 2013 (λήξη του προηγούμενου οικονομικού έτους), 14,5 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλες τις πλατφόρμες (30% αύξηση συγκριτικά με το FIFA 12), με άλλα λόγια το Call of Duty των sports games.

Τώρα, όσον αφορά το τρέχον οικονομικό έτος, αυτό δηλαδή που ξεκίνησε τον Απρίλιο και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου του 2014, η εταιρεία έχει προγραμματίσει 11 μεγάλους τίτλους σε κονσόλες και PC (και 15 mobile games), στους οποίους διευκρίνιστηκε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται οτιδήποτε σχετικό με το Star Wars. Αντίθετα, στη λίστα βρίσκονται οι συνήθεις ύποπτοι: FIFA 14, FIFA Manager, Battlefield 4, NHL, Madden, NCAA Football και το Fuse.

Επίσης, στη λίστα καταγράφονται τίτλοι για τις σειρές Need for Speed και Command & Conquer, αλλά και το The Sims 4, ενώ παρατηρούμε και το NBA Live εντός. Για τους λάτρεις του γκολφ, να πούμε ότι το επόμενο Tiger Woods, μπορεί να μην κυκλοφορήσει ως συνήθως τον Μάρτιο, γι’ αυτό και δεν υπάρχει στη λίστα, αλλά η απουσία του δεν σημαίνει ότι το franchise κλείνει οριστικά τις πόρτες του, όπως ανέφεραν πρόσφατες φήμες. Τέλος, δεν αναμένεται εντός του οικονομικού έτους ούτε το νέο UFC, τα δικαιώματα του οποίου αποκτήθηκαν από την THQ.

Όπως και να ‘χει, η εταιρεία θα έχει δυναμική παρουσία στην επερχόμενη Ε3, καθώς σύμφωνα με τον Franc Gibeau, πρόεδρο της EA Labels, στο Los Angeles θα αποκαλυφθούν τίτλοι της DICE και της BioWare. Επιπλέον, θα μάθουμε περισσότερα για την Frostbite 3 engine, αλλά και μια νέα μηχανή για τις next-gen κονσόλες, η οποία θα αφορά στα sports videogames.

Πηγή:thegang

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC