Διάκριση για το Εργαστήριο Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας της COSMOTE

Διάκριση για το Εργαστήριο Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας της COSMOTE

Συμμετείχε σε διεργαστηριακές μετρήσεις υψίσυχνων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων

Tην άριστη τεχνογνωσία και την ορθότητα των μεθόδων του επικύρωσε το Εργαστήριο Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας της COSMOTE μέσα από τη συμμετοχή του σε διεργαστηριακές μετρήσεις υψίσυχνων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, επιβεβαιώνοντας την αντικειμενικότητα των μετρήσεων που πραγματοποιεί η COSMOTE στο δίκτυό της.

Στις μετρήσεις, που διοργανώθηκαν από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του ΕΜΠ, συμμετείχαν συνολικά 30 εργαστήρια από Ελλάδα και Κύπρο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των διεργαστηριακών μετρήσεων, το εργαστήριο της COSMOTE είχε πλήρως ικανοποιητική απόδοση, καθώς σε όλες τις μετρήσεις τα αποτελέσματα του εργαστηρίου ήταν χωρίς απόκλιση από τις πραγματικές τιμές του πεδίου.

Στελεχωμένο από επτά επιστήμονες με εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές (PhD και MSc), το Εργαστήριο πραγματοποιεί μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην περιοχή συχνοτήτων 75MHz-3GHz, σε περιβάλλον κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ραδιοφώνου, τηλεόρασης, λοιπών ασύρματων επικοινωνιών (π.χ. VHF, TETRA), μικροκυματικών δικτύων (wi-fi) και ραντάρ.

Υπενθυμίζεται ότι το Εργαστήριο Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας Περιβάλλοντος της COSMOTE έχει λάβει διαπίστευση κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025:2005 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε. (Ε.ΣΥ.Δ), η οποία πιστοποιεί ότι οι μετρήσεις που διενεργεί το Εργαστήριο πραγματοποιούνται κατά την ορθή, θεσμοθετημένη διαδικασία και διασφαλίζει την αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων των μετρήσεων, η οποία επιβεβαιώνεται μέσα από τακτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC