Διαστημικός περίπατος δύο αστροναυτών σήμερα

Διαστημικός περίπατος δύο αστροναυτών σήμερα

astronauthsΘα αντικαταστήσουν μια προβληματική αντλία στο σύστημα ψύξης

Η NASA αναμένεται να στείλει δύο αστροναύτες της, οι οποίοι βρίσκονται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εκτός του σταθμού, σε ένα διαστημικό περίπατο το Σάββατο, για να προσπαθήσουν να επιδιορθώσουν τη διαρροή αμμωνίας σε ένα από τα συστήματα ψύξης των ηλιακών συστοιχιών (συλλέκτες) του σταθμού, ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.Οι Αμερικανοί αστροναύτες Κρίς Κάσιντι και Τομ Μάρσμπερν αναμένεται να βγουν από τον Διαστημικό Σταθμό το Σάββατο το πρωί, για να προσπαθήσουν να σταματήσουν τη διαρροή, αντικαθιστώντας μια «προβληματική» αντλία στο σύστημα ψύξης.«Το πλήρωμα δεν είναι σε κίνδυνο, και ο σταθμός συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά», αναφέρεται σε ανακοίνωση της NASA, αν και εικόνες που εστάλησαν από το πλήρωμα επιβεβαίωσαν τη διαρροή από ένα από τα συστήματα ψύξης, το οποίο είχε ήδη παρουσιάσει βλάβη και την 1η Νοεμβρίου 2012.

Η αμμωνία χρησιμοποιείται για την ψύξη των ηλιακών συστημάτων ισχύος, που παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια στο σταθμό.

Κάθε μια από τις συνολικά οκτώ ηλιακές συστοιχίες (συλλέκτες) έχει το δικό της ανεξάρτητο σύστημα ψύξης.

Η διαρροή είναι στην αριστερή άκρη του δικτυώματος του σταθμού και σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις ενόσω οι Κάσιντι και Μάρσμπερν θα εργάζονται έξω από το σταθμό, ο διοικητής του διαστημικού πληρώματος, Καναδός αστροναύτης Κρις Χάντφιλντ. θα καταγράφει τηλεοπτικά τις κινήσεις τους, μέσα από το «τροχιακό φυλάκιο».

Εκτός αυτών, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είναι σε τροχιά γύρω από τη Γη, βρίσκονται και ο Ρώσοι κοσμοναύτες Πάβελ Βινογκράντοφ, Αλεξάντερ Μισούρκιν και Ρομάν Ρομανένκο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΑΜΠ

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC