Διαστημική αποστολή από την Ινδία στον Άρη!

Διαστημική αποστολή από την Ινδία στον Άρη!

Ο οργανισμός διαστημικών ερευνών της Ινδίας (ISRO) πραγματοποιεί τις τελευταίες προετοιμασίες για να στείλει τη δική της μη επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη Άρη.

Στόχος της αποστολής είναι να δοκιμαστεί η διαστημική τεχνολογία της Ινδίας και να εξεταστεί κατά πόσο η χώρα μπορεί να πραγματοποιεί διαπλανητικές αποστολές. Επίσης, θα συλλέξει επιστημονικές πληροφορίες για την ατμόσφαιρα και την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

Η εκτόξευση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αλλά οι δύσκολες καιρικές συνθήκες στον Ειρηνικό ανάγκασαν τους υπεύθυνους του προγράμματος σε αναβολή μιας εβδομάδας.

Η αποστολή θα περάσει 25 μέρες σε τροχιά γύρω από τη γη πριν πάει στον Άρη, όπου θα εισέλθει σε μια άλλη τροχιά τον επόμενο Σεπτέμβριο. Το σχέδιο εγκρίθηκε μόλις τον Αύγουστο του 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC