Διπλάσια τα κέρδη τριμήνου της Apple

Διπλάσια τα κέρδη τριμήνου της Apple
 

Καθαρά κέρδη που έφτασαν στα 11.6 δισεκατομμύρια δολάρια ανακοίνωσε η Apple για το 1ο τρίμηνο του 2012. Πρόκειται για σχεδόν διπλάσιο ποσό από τα 6 δισεκατομμύρια που είχε καταγράψει πέρυσι και μεταφράζεται στα 12.30 δολάρια ανά μετοχή από 6.40 δολάρια που ήταν το αντίστοιχο διάστημα.

Πρόκειται για εντυπωσιακή κερδοφορία η οποία μάλιστα ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες της αγοράς. Αποτελεί επίσης σαφή ένδειξη ότι η ανοδική πορεία των πωλήσεων της εταιρείας δεν ήταν ούτε κάτι συγκυριακό ούτε κάτι που αποτελεί παρελθόν. Με δεδομένη μάλιστα την αύξηση των πωλήσεων των συσκευών της στην τεράστια κινεζική αγορά λογικά θα δούμε ακόμη μεγαλύτερα κέρδη στο μέλλον.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η τιμή της μετοχής της αυξήθηκε κατά 8%.

Οι πωλήσεις iPhone κατά το τρίμηνο έφτασαν τα 35,1 εκατομμύρια τεμάχια και αντιστοιχούν στο 50% περίπου των εσόδων της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC