Η Google θα εγκαινιάσει τα e-books στη Γαλλία

Η Google θα εγκαινιάσει τα e-books στη Γαλλία
 

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η Google ετοιμάζεται να εγκαινιάσει την πώληση e-books στη Γαλλία, μέσω του Google Play. Για τον σκοπό αυτό, έχει ζητήσει από τους συνεργάτες της να τροποποιήσουν τα μεταξύ τους συμβόλαια, παρακρατώντας ένα ποσοστό 48% επί της λιανικής τιμής των e-books που θα πωλούνται απευθείας σε καταναλωτές, και αφήνοντας ένα υπόλοιπο 52% να μοιραστεί ανάμεσα στους εκδότες και κάποιον άλλο, ενδεχομένως, μεταπωλητή-ηλεκτρονικό βιβλιοπώλη που θα συμμετέχει στην πώληση. Τα συμβόλαια υπογράφονται με το ευρωπαϊκό γραφείο της Google, στην Ιρλανδία.

Μέχρι σήμερα, κανείς μεγάλος γαλλικός εκδοτικός όμιλος δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη Google για να εμφανίζονται και να πωλούνται τα βιβλία του στο Google Book Search, σε αντίθεση με μικρότερους εκδοτικούς οίκους (L’Harmattan, Michelin), οι οποίοι διαθέτουν μερικές χιλιάδες τίτλους τους.

Στην Αμερική, ο όμιλος Hachette Book Group έχει υπογράψει συμβόλαιο για την πώληση των ηλεκτρονικών τίτλων του μέσω του Google Play.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC