Δόθηκε το “πράσινο φως” για νέες εξαγορές από τις Telefonica και Vodafone

Δόθηκε το “πράσινο φως” για νέες εξαγορές από τις Telefonica και Vodafone

Αλλάζει το τηλεπικοινωνιακό τοπίο στην αγορά της Ευρώπης. Οι μεγάλες εταιρείες απορροφούν διαρκώς μικρότερες ανταγωνιστικές εταιρείες -ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είναι κατακερματισμένος ούτως ή άλλως- σε μία προσπάθεια να βελτιώσουν τα έσοδα τους και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους.

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι ο Ισπανικός κολοσσός, Telefonica, εξαγόρασε πρόσφατα -με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έβαλε ειδικούς όρους για να δώσει την έγκριση της ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές που θα ζημιώσουν τους καταναλωτές – τη Γερμανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας E-Plus, έναντι $8.6 δισεκατομμυρίων.

Η Telefonica δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων να πουλήσει έως και το 30% από το φάσμα της συνδυασμένης εταιρείας μέχρι και σε τρεις εικονικούς παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας (οι πάροχοι του είδους προσφέρουν υπηρεσίες κινητής, χρησιμοποιώντας το δίκτυο μίας άλλης εταιρείας).

Η Vodafone από την άλλη, εξαγόρασε την Ισπανική εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας Ono έναντι $8.6 δισεκατομμυρίων. Η εταιρεία, βρίσκεται σε φάση αξιοποίησης των κεφαλαίων της μετά τη πώληση του ποσοστού που κατείχε στη Verizon Wireless, έναντι $98 δισεκατομμυρίων, οπότε περιμένουμε να συνεχίσει να κινείται επιθετικά στην αγορά της Ευρώπης. Η Vodafone θέλει να μεταφέρει μέρος του φορτίου της κινητής τηλεφωνίας της στο καλωδιακό δίκτυο της Ono. Είναι η τρίτη εξαγορά της Vodafone τη τελευταία περίοδο που θέλει να επεκτείνει το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρει στους καταναλωτές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC