Δύο νέα Facebook scams υπόσχονται να απομακρύνουν το Timeline

Δύο νέα Facebook scams υπόσχονται να απομακρύνουν το Timeline

Τη δυσαρέσκεια μεγάλου αριθμού χρηστών του Facebook απέναντι στο Timeline επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν δύο νέα scams που παρουσιάζονται ως εργαλεία επαναφοράς της παλιάς εμφάνισης προφίλ.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/05/fetcher_1234.jpeg?w=1110

Το πρώτο από αυτά προτρέπει το χρήστη να εγκαταστήσει ένα plug-in για το browser του προκειμένου να ξεφορτωθεί το Timeline. Μόλις κάνει κλικ, μεταφέρεται σε μια ιστοσελίδα με τουρκικό domain από όπου καλείται να επιλέξει τον browser που χρησιμοποιεί (Chrome ή Firefox). Προς το παρόν παραμένει άγνωστο με ποιον ακριβώς τρόπο το συγκεκριμένο scam εκμεταλλεύεται τα δεδομένα του χρήστη.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/05/fetcher_259.jpeg?w=1110

Η δεύτερη εφαρμογή που υποτίθεται ότι επαναφέρει την παλιά εμφάνιση προφίλ του κοινωνικού δικτύου ονομάζεται Facebook Timeline Remover και εξαπατά το χρήστη με διαφορετικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, του ζητά να συμπληρώσει μια σειρά από έρευνες προτού προχωρήσει στην απομάκρυνση του Timeline. Μάλιστα, προκειμένου να κερδίσει κατά κάποιο τρόπο την εμπιστοσύνη του, τον προειδοποιεί με μήνυμα ότι “η εγκατάσταση ή χρήση άλλου παρόμοιου software μπορεί να βλάψει τον υπολογιστή του”.

Πολλή προσοχή λοιπόν σε ό,τι κατεβάζετε και μακριά από οτιδήποτε μπορεί να σας φανεί ύποπτο.

[πηγή techtree]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC