Το Facebook αγόρασε το Face.com

Το Facebook αγόρασε το Face.com
 

Ένα πολύ ισχυρό χαρτί έχει αποκτήσει πλέον το Facebook. Πρόκειται για την εταιρεία Face.com. Η Face.com έχει αναπτύξει διάφορες τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου, ενώ μάλιστα έχει ήδη δημιουργήσει δύο εφαρμογές για την πλατφόρμα του Facebook, τις Photo Finder και Photo Tagger. Μάλιστα, πρόσφατα κυκλοφόρησε και μια ακόμη εφαρμογή, mobile αυτή τη φορά, για τον υπολογισμό της ηλικίας ενός ανθρώπου από μια φωτογραφία του.

Όπως είναι σαφές, ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων της Face.com θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για το Facebook καθώς το Google δεν προσφέρει κάτι αντίστοιχο. Εξάλλου η πλειονότητα των φωτογραφιών που ανεβαίνουν στην υπηρεσία αφορούν ανθρώπους άρα οι πιθανές χρήσεις τέτοιων λειτουργιών είναι πραγματικά αμέτρητες.

Από την άλλη πλευρά βέβαια προκύπτουν και ζητήματα ιδιωτικότητας και προστασίας προσωπικών δεδομένων. Παρόλα αυτά, αν το Facebook φανεί προσεκτικό σε αυτόν τον τομέα είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να αποκτήσει προβάδισμα σε σχέση με τη Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC