Δύτες προσπάθησαν να κόψουν τα υποθαλάσσια καλώδια στην Αίγυπτο

Δύτες προσπάθησαν να κόψουν τα υποθαλάσσια καλώδια στην Αίγυπτο
 
Οι αιγυπτιακές αρχές ακτοφυλακής παρεμπόδισαν ένα αλιευτικό σκάφος στα ανοικτά των ακτών της Αλεξάνδρειας και συνέλαβαν τρεις δύτες την ώρα που προσπαθούσαν να κόψουν τα υποθαλάσσια καλώδια για τη σύνδεση στο διαδίκτυο (SEA-ME-WE-4).

Το συγκεκριμένο δίκτυο καλωδίων είναι μία από τις κύριες συνδέσεις μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, που εκτείνεται από τη Γαλλία στη Μαλαισία και συνδέει την Ιταλία, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία. Οι άνδρες που συνελήφθησαν, των οποίων τις φωτογραφίες δημοσίευσε στο Facebook το αιγυπτιακό ναυτικό, ανακρίνονται από τις αρμόδιες αρχές.

Το Διαδίκτυο δε ζει σε κάτι που μοιάζει με ένα σύννεφο, όπως ο Andrew Blum έθεσε αξέχαστα στο βιβλίο του, Tubes, σχετικά με τη φυσική υποδομή του ιστού. Αντιθέτως βασίζεται σε εκατοντάδες υπόγεια καλώδια που εκτείνονται κατά μήκος του πυθμένα της θάλασσας, όπου είναι ευάλωτα σε άγκυρες πλοίων, τη θαλάσσια ζωή και τις ενέργειες για σαμποτάζ.

Αυτό ακριβώς είναι το είδος επίθεσης που φαίνεται να είναι σε εξέλιξη. Την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν πολλές αναφορές για κομμένα καλώδια στις ακτές της Αιγύπτου, που αποτελούν μέρος της Seacom, ένα δίκτυο καλωδίων που εξυπηρετεί μεγάλο μέρος της Αφρικής. Αρχικά, οι αξιωματούχοι της Seacom θεώρησαν πως η ζημιά είχε προκληθεί από απρόσεκτα πλοία.

Ωστόσο, μετά τις χθεσινές συλλήψεις είναι εύλογο να υποθέσει κανείς πως πρόκειται για μία συντονισμένη προσπάθεια για αποκοπή της Αιγύπτου από το Internet. Μια παρόμοια έξαρση των περικοπών έπληξε την περιοχή το 2008, αν και οι ένοχοι τότε δε βρέθηκαν ποτέ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC