Φοιτητής δημιούργησε αιμοστατικό gel

Φοιτητής δημιούργησε αιμοστατικό gel
 
Ο φοιτητής Joe Landolina, του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο αιμοστατικό gel που δρα με απίστευτη ταχύτητα κλείνοντας τις ανοιχτές πληγές.

Το Veti-Gel όπως ονομάζεται, είναι ένα υποκατάστατο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία ανοιχτή πληγή ώστε να σταματήσει την αιμορραγία άμεσα. Ο Landolina κατασκεύασε το ειδικό αυτό gel από πολυμερή φυτών, με τη συνθετική δομή του να μοιάζει με αυτήν του ανθρώπινου σώματος.

«Λειτουργεί σε τρία στάδια», εξηγεί ο Landolina. «Αρχικά λειτουργεί ως κόλλα ιστών, ασκώντας τη δική του πίεση πάνω στην πληγή, ώστε να μη χρειάζεται να το κάνει ο ασθενής ή κάποιος άλλος. Στη συνέχεια κάνει κάτι που ονομάζεται ενεργοποίηση του παράγοντα πήξης, Factor-12, ο οποίος με τη σειρά του ενεργοποιεί το ινώδες, που απαιτείται για τη δημιουργία ενός θρόμβου στο αίμα».

«Τέλος, ενεργοποιεί τα κύτταρα των αιμοπεταλίων για να κλείσει η πληγή». Το gel αναγκάζει τα αιμοπετάλια να συνδεθούν με το ινώδες, προκαλώντας μία στεγανή σφράγιση στην πληγή. Το gel ουσιαστικά μιμείται τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος, αλλά σε πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς.

Ο Landolina έχει ήδη μιλήσει με τον αμερικανικό στρατό, που προφανώς έχει συμφέρον από το Veti-Gel, ενώ αναμένει να ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC