Εφικτή η λήψη αποτυπωμάτων από φρούτα και λαχανικά

Εφικτή η λήψη αποτυπωμάτων από φρούτα και λαχανικά
 
Ένα νέο «όπλο» στη φαρέτρα των αστυνομικών Αρχών έρχονται να δώσουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Αμπερτέι, καθώς κατάφεραν να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα από επιφάνειες φρούτων και λαχανικών.

Μέχρι σήμερα, ορισμένες επιφάνειες όπως είναι τα τρόφιμα και το δέρμα ανθρώπων και ζώων, έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα δύσκολες για τη λήψη αποτυπωμάτων. Ωστόσο, μια τεχνική που ανέπτυξαν οι επιστήμονες δίνει πλέον τη δυνατότητα λήψης από φρούτα και λαχανικά.

Η νέα τεχνική αποτελεί τροποποίηση μιας προϋπάρχουσας μεθόδου, η οποία αρχικά σχεδιάστηκε για τη λήψη αποτυπωμάτων από την κολλώδη επιφάνεια μιας κολλητικής ταινίας.

Τα πειράματα, δείχνουν ότι προς το παρόν η μέθοδος έχει καλύτερα αποτελέσματα σε φρούτα και λαχανικά με λεία επιφάνεια, όπως μήλα, ντομάτες, κρεμμύδια και άλλα.

Ενδεικτικά, η παρακάτω φωτογραφία δείχνει αποτύπωμα από επιφάνεια κρεμμυδιού.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι θα χρειαστούν ακόμα πολλές μελέτες μέχρι η τεχνική να «δουλέψει» για όλα τα είδη των τροφών. Η ίδια βρετανική επιστημονική ομάδα είχε για πρώτη φορά κατορθώσει να πάρει αόρατα δαχτυλικά αποτυπώματα από υφάσματα το 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC