Έφτιαξαν πληκτρολόγιο από κουτάκια μπύρας!

Έφτιαξαν πληκτρολόγιο από κουτάκια μπύρας!
 
Συνολικά 40 κουτάκια μπύρας χρησιμοποίησε η εταιρεία Robofun για την κατασκευή ενός πρωτότυπου αλλά πλήρως λειτουργικού πληκτρολογίου.

Τα κουτάκια τοποθετήθηκαν επάνω σε έναν controller αφής με την χρήση ενός μικροεπεξεργαστή Arduino σχηματίζοντας έτσι το πληκτρολόγιο. Κάθε κουτάκι αντιστοιχεί σε έναν χαρακτήρα και οι χρήστες πρέπει απλά να το πιέσουν για να καταχωρηθεί. Το πληκτρολόγιο μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά σε οποιοδήποτε υπολογιστή, desktop ή laptop.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου Webstock 2012 και για τους σκοπούς ενός διαγωνισμού, η τσέχικη ζυθοποιία Staropramen το χρησιμοποίησε για τους σκοπούς ενός διαγωνισμού. Το πληκτρολόγιο συνδέθηκε με μια οθόνη plasma με την βοήθεια ενός mini υπολογιστή Raspberry Pi.

Οι παρευρισκόμενοι κλήθηκαν απλά να πληκτρολογήσουν το e-mail τους προκειμένου να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της ζυθοποιίας για ένα ταξίδι στην Πράγα.

Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που η Robofun αποπειράθηκε να κατασκευάσει εργαλείο με πλήκτρα με την βοήθεια κουτιών μπύρας. Τον Ιούλιο είχε κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό πιάνο που λειτουργούσε με τον ίδιο περίπου τρόπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC