Πετάξτε όπως τα περιστέρια

Πετάξτε όπως τα περιστέρια
 
Έναν πρωτότυπο προσομοιωτή ανέπτυξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Bartlett, τον οποίο σκοπεύουν να εγκαταστήσουν στο Μουσείο του Leeds.

Παρόλο που τα περιστέρια για αρκετούς είναι τα παρεξηγημένα πτηνά, όλοι θα ήθελαν να πετούν και να εξερευνούν τις πόλεις όπως αυτά.

Γι΄ αυτό το λόγο, οι ερευνητές συνδύασαν έναν προσομοιωτή πτήσης στο Google Earth με αισθητήρες κίνησης που επιτρέπουν στο κοινό να πετάει «αντιγράφοντας» τις κινήσεις των περιστεριών.

Ο προσομοιωτής χρησιμοποιεί αισθητήρες Kinect της Microsoft για να ανιχνεύσει τις κινήσεις του χρήστη. Οι χρήστες κουνούν τα χέρια τους πάνω-κάτω για να κερδίσουν ύψος, ενώ στρέφοντας το σώμα προς μία κατεύθυνση πετούν προς τη συγκεκριμένη μεριά.

Σύμφωνα με το επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Andrew Hudson-Smith, αν μπαίνουν στο σύστημα πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την κίνηση στο δρόμο ή τον καιρό, θα ήταν αρκετά εντυπωσιακό να μπορείς να πετάξεις για να δεις τι συμβαίνει στο σημείο που θες να πας…

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_9116.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1065.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC