Εγκαταλείπεται μερικώς η υποστήριξη των παλαιότερων καρτών γραφικών Radeon

Εγκαταλείπεται μερικώς η υποστήριξη των παλαιότερων καρτών γραφικών Radeon

Η AMD αποκάλυψε σε συντάκτες που παρακολουθούν το τεχνολογικό ρεπορτάζ ότι προχωρά σε αναθεώρηση του μοντέλου υποστήριξης για τις κάρτες γραφικών. Στο πλαίσιο αυτό, δίνεται πλέον έμφαση στις νεότερες κάρτες γραφικών, από τη σειρά 5000 κι έπειτα.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι ανανεώσεις των Catalyst drivers για τις κάρτες των σειρών Radeon HD 2000, 3000 και 4000 θα εκδίδονται πλέον κάθε τρεις μήνες και όχι σε μηνιαία βάση, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Οι κάρτες από τη σειρά Radeon HD 5000 κι έπειτα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά μηνιαία updates.

 

Η AMD αιτιολόγησε αυτή την απόφασή της με το επιχείρημα ότι οι παλαιότερες κάρτες έχουν ήδη γίνει optimized όσο επιτρέπει το hardware που ενσωματώνουν και άρα δε συντρέχουν λόγοι για περαιτέρω ανάπτυξη του software. Οι ανανεώσεις που θα κυκλοφορούν από εδώ και μπρος κάθε τρεις μήνες θα αφορούν προβλήματα σε συγκεκριμένα παιχνίδια και critical updates.

 

Το νέο μοντέλο ανανεώσεων αναμένεται να τεθεί σε ισχύ με τον driver 8.97, ο οποίος θα διατεθεί τον προσεχή Μάιο.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC