Πώς ψάχνει η Google το Διαδίκτυο σε μισό δευτερόλεπτο;

Πώς ψάχνει η Google το Διαδίκτυο σε μισό δευτερόλεπτο;
 
Ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου περνούν από την ώρα που ένας χρήστης θα πατήσει τη λέξη που ψάχνει στο Google μέχρι να βγουν οι απαντήσεις στην οθόνη του. Μισό δευτερόλεπτο είναι αρκετό στον ιντερνετικό κολοσσό για να επεξεργαστεί όλο τον ιστό και να προβάλλει τις ιστοσελίδες που είναι σχετικές με την αναζήτηση του κάθε χρήστη.

Για να καταλάβουμε αυτή την πολύπλοκη διαδικασία η Google έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω βίντεο, στο οποίο ο Matt Cutts εξηγεί πώς δουλεύει η αναζήτηση.

Ο ίδιος δηλώνει ότι για να φτιάξει κανείς μία κορυφαία μηχανή αναζήτησης χρειάζεται να ελέγξει όλο το Διαδίκτυο διεξοδικά, να ταξινομήσει τα δεδομένα και τέλος να εμφανίσει τα πιο σχετικά.

Παρόλο που η Google κάνει αυτό το πράγμα σε καθημερινή βάση, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Ο ίδιος δηλώνει «Συνηθίζαμε να ανιχνεύουμε τον ιστό για 30 μέρες και μετά να ανεβάζουμε τα δεδομένα για μία εβδομάδα».

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι εγκατέλειψαν αυτή τη μέθοδο αφού πολλές πληροφορίες θεωρούνταν παλιές όταν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας. Το 2003 η μηχανή αναζήτησης ξεκίνησε την ανίχνευση σε καθημερινή βάση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC