Είσαι αρκετά έξυπνος ώστε να εργαστείς στη Google;

Είσαι αρκετά έξυπνος ώστε να εργαστείς στη Google;
 
Το ότι η Google είναι μια από τις πλέον επιτυχημένες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο δεν αποτελεί σύμπτωση. Πέρα από το όραμα των ιδρυτών της, στελεχώνεται και από ιδιαίτερα ικανό προσωπικό.

Όπως αναφέρεται συχνά, στη Google εργάζονται τα απόλυτα geeks. Άτομα τα οποία μπορεί να μην έχουν προσωπική ή κοινωνική ζωή, αλλά τα οποία έχουν εξαιρετικά υψηλό δείκτη νοημοσύνης σε σχέση με το μέσο πληθυσμό και τα οποία ζουν για να βρίσκονται πίσω από μια οθόνη.

Ακόμη και αν αυτές οι φήμες είναι υπερβολικές όμως, είναι βέβαιο ότι η εταιρεία παίρνει την πρόσληψη του προσωπικού πάρα πολύ στα σοβαρά. Μάλιστα δεν περιορίζεται σε κοινές συνεντεύξεις αλλά κάνει στους υποψήφιους εργαζόμενους πραγματικά ξεχωριστές ερωτήσεις.

Όπως αναφέρει το βιβλίο του William Poundstone “Are You Smart Enough to Work at Google?” αν ενδιαφέρεστε να υποβάλετε το βιογραφικό σας στον διαδικτυακό κολοσσό θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για ερωτήσεις του τύπου “Ποια είναι η πιο όμορφη εξίσωση που έχεις δει” ή “Φτιάξε μου ένα σχέδιο εκκένωσης του Σαν Φρανσίσκο”.

Όχι και τόσο απλά πράγματα δηλαδή. Βέβαια αν λάβουμε υπόψη τις αποδοχές και το περιβάλλον εργασίας, τότε μάλλον αξίζει τον κόπο η δοκιμασία!

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_108.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC