Το «σκουπιδιάρικο» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Το «σκουπιδιάρικο» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού
 
Το ATV-3 (Automated Transfer Vehicle) είναι ένα ρομποτικό όχημα που κατασκευάστηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και εκτοξεύτηκε στις 23 Μαρτίου προκειμένου να μεταφέρει 13 τόνους από προμήθειες (νερό, οξυγόνο, τρόφιμα, ρούχα, καύσιμα κ.α.) στους αστροναύτες που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, 240 μίλια πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε από τον αμερικανό αστροναύτη Don Pettit λίγο πριν το σκάφος «δέσει» με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_109.jpeg?w=1110

Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού θα «ξεφορτώσει» τις προμήθειες και θα το «φορτώσει» με απορρίμματα και απόβλητα.

Στις 27 Αυγούστου το ATV-3 θα αναχωρήσει γεμάτο «σκουπίδια» και θα επιστρέψει στη Γη. Για την ακρίβεια, έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε μόλις μπει στην ατμόσφαιρα να καεί πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC