Έξυπνοι φακοί επαφής για διαβητικούς από τη Google!

Έξυπνοι φακοί επαφής για διαβητικούς από τη Google!

Το Google Lab, γνωστό για τις ιδιότυπες έρευνές του, ανακοίνωσε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου ότι ετοιμάζει φακούς επαφής ειδικούς για να βοηθούν τους διαβητικούς να ρυθμίσουν το επίπεδο σακχάρου.

«Είμαστε έτοιμοι να λανσάρουμε έξυπνους φακούς επαφής για να μετρήσουμε το ύψος της γλυκόζης στα δάκρυα» εξήγησαν οι δύο ερευνητές Brian Otis και Babak Parviz.

Αυτοί οι φακοί λειτουργούν χρησιμοποιώντας ένα μικροτσίπ που ανιχνεύει τη γλυκόζη και τοποθετείται ανάμεσα σε δύο στρώσεις υλικού από αυτό που κατασκευάζονται οι φακοί επαφής, αναφέρουν οι δύο ερευνητές. Προσέθεσαν ότι ειδικά κλινικά τεστ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και η εταιρεία αναμένει το πράσινο φως της FDA, της αμερικανής αρχής για τα φάρμακα.

Οι φακοί θα μπορούν να προσδιορίσουν το επίπεδο σακχάρου στα δάκρυα κάθε δευτερόλεπτο. Οι ερευνητές αναζητούν τώρα έναν τρόπο να ενσωματώσουν και ένα φωτεινό σήμα το οποίο θα ειδοποιεί τους πάσχοντες ότι τα επιτρεπόμενα επίπεδα έχουν ξεπεραστεί.

«Πάντα λέγαμε ότι ερευνούμε πεδία που μπορεί να φαίνονται παράξενα. Ομως την ώρα που η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβητικών δηλώνει ότι ο κόσμος χάνει τη μάχη με τον διαβήτη πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να υλοποιήσουμε αυτό το σχέδιο» δηλώνουν οι δύο ερευνητές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC