Ελληνίδα ερευνήτρια μελετά την παραγωγή τεχνητού γραφενίου
Η ομάδα με επικεφαλής την Ευτέρπη Καλεσάκη του Πανεπιστημίου του Λουξεμβούργου δημοσίευσαν στο περιοδικό «Physical Review X» την μελέτη τους για την παραγωγή του τεχνητού γραφένιου.
Το τεχνητό γραφένιο είναι ένα πολύ λεπτό σούπερ υλικό και μπορεί να βοηθήσει στην κατασκευή πιο ευέλικτων και ελαφρύτερων ηλεκτρονικών και οπτικών συσκευών.
Το γραφένιο ανακαλύφθηκε μόλις το 2004 και αποτελείται από ένα εξαγωνικό επίπεδο πλέγμα ατόμων άνθρακα με πάχος μόλις ενός ατόμου. Η Ερευνητική Μονάδα Φυσικής και Επιστήμης των Υλικών που κατάφερε να δημιουργήσει αυτό το πολλά υποσχόμενο υλικό συνεργάζεται με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής, Μικροηλεκτρονικής και Νανοτεχνολογίας (ΙΕΜΝ) στη Λιλ , με το Ολλανδικό Ινστιτούτο Επιστήμης Νανοϋλικών και Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης και το Γερμανικό Ινστιτούτο Φυσικής Πολύπλοκων Συστημάτων Μαξ Πλανκ.
Η Ελληνίδα ερευνήτρια αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια βρέθηκε στο Λουξεμβούργο όπου πραγματοποιεί την έρευνα της.