Εν γνώσει της Google η υποκλοπή από το Street View

Εν γνώσει της Google η υποκλοπή από το Street View
 

Αν και η ίδια η εταιρεία το αρνείται, υποστηρίζοντας ότι η ευθύνη για την υποκλοπή wifi βαρύνει ένα συγκεκριμένο μηχανικό της εταιρείας, νεότερες πληροφορίες έρχονται να δώσουν νέα τροπή στην υπόθεση.

Αναφερόμαστε βέβαια στο γεγονός ότι από το 2007 μέχρι και το 2010 τα Google Street View Cars υπέκλεπταν τα ανοιχτά WiFi που συναντούσαν κατά τις μετακινήσεις τους για την καταγραφή δρόμων.

Παρόλα αυτά 17μηνη έρευνα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) αποκάλυψε ότι τουλάχιστον οκτώ άτομα είχαν πλήρη γνώση των υποκλοπών. Η Google πάντως υποστηρίζει ότι ουδέποτε προχώρησε σε οποιαδήποτε ανάλυση των δεδομένων που συνέλεξε.

Ευτυχώς για την εταιρεία κατά την επιτροπή δεν έχει παραβιαστεί κάποιος νόμος. Το μόνο παράπτωμα κατ’ αυτήν ήταν η προσπάθεια παρεμπόδισης της έρευνας. Για το λόγο αυτό της επέβαλλε πρόστιμο 25.000 το οποίο όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά κάποιοι, είναι λιγότερο και από όσα ξοδεύει η Google μηνιαίως για να πάρει καφέ στους υπαλλήλους της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC